My Loving FamilY

My Loving FamilY
Our Mini FamiLY

09 November 2010

Taska Ooooo Taska

Dah masuk bulan November 2010 pun..tp untill now mama tak daftar lagi kat mana taska untuk Aqil tahun depan...buat masa skrg nie aqil kat taska KBS .. depan je ngan opis mama...aqil dok situ dari umur 2bulan untill lar skrg...
Actually mama bukan saje2 nak pisahkan aqil ngan kengkawan yang ada skrg nie..tp demi tuk kebaikan aqil mama dan papa rasa aqil perlukan perubahan. Bukan mama nak ckp taksa skrg tak bagus..ada bagus nye..tp agak kurang dari segi pembelajaran ... bab2 lain bagi mama okey lar..

Dari bulan 5 lagi mama dh wat survey tuk taska aqil nie..at last mama ngan papa decide tuk anto aqil ke taska Cendiakiawan di Presint 18.. but bile dpt tau yang taska tue nak naikkan lagi harga yuran..mama dah jadi panik...Kalau sebelum nie harganyer RM270 nak dinaikkan kepada RM330.. naik RM60 tue wei...punca dinaikkan harga yuran nie dgrnyer Perbadanan naikkan sewa.. Oleh yg demikian, pihak pengurusan taska terpaksa naikkan harga yuran tuk cover sewa bulanan derang nie..Hmmmm..

Adui..mama dan papa dh jadi pening skrg nie... bukan lar nak berkira sgt ngan anak...tp kalau sampai cecah 300 hinggit..mmg kena pkirkan balik...

Ada jugak survey taska2 lain contohnyer :-

Taska Generasi - Presint 9 & 8 – Kwn mama ada recomen taska nie..biler dgr citer psl perkembangan anak2 derang..mama jadi teruja..yelah kan..anak makin bijak dan dh pandai berdikari. Tp jauh gak ngan opis mama..lagi2 kami dOk kat P14… jenuh gak ar nak anto..tp biler pkirkan yang papa keje kat P9 maybe taska ni aqil dipertimbangkan.

Tadika Nasyrah
● Blok C7, Suruhanjaya Perkhidmatan Awam,03-8885 6384 / 012-217 9475
Kementerian Perdagangan Dalam Negeri Koperasi Dan KepenggunaanPresint 2, Putrajaya
2 taska kat atas nie..sah2 jauh dari opis mama..
Satu lagi cawangan di Jabatan Peguam Negara (AGC) Presint 4 -
tapi priority utk staff Only !!!!!!

Taska Ikhlas Bestari (office kindergarten) - Kementerian Perusahaan dan Perladangan Komoditi (KPPK), Jabatan Audit Negara dan Jabatan Imigresen
Ilham Putra - Presint 9B

Tengah tunggu result dari Taska Cendiakiawan .. hopefully dpt good news lar..kekal kan harga…so aqil leh g taska situ.

Aqil iRsyad..mama dan papa harap agar aqil tak salahkan mama dan papa coz nak tukarkan aqil ke taska lain yea…mama tau aqil dh biasa ngan tempat skrg..ngan cikgu2..kengkawan..lagi2 kwn baik aqil..Solihin ngan Alesya..tp untuk kebaikan aqil..mama dan papa harus lakukan..but if aqil dpt taska lain nanti..mama will not be around every lunch hour yea cayang…but if not..aqil akan mama kekalkan dok taska KBS tue until aqil dh 4thn yea…and mama will be there every lunch hour with anty ina and anty ida…(,”)

No comments:

Post a Comment

Post a Comment