My Loving FamilY

My Loving FamilY
Our Mini FamiLY

08 April 2010

APA LAH DOSA ANAK AKU NIE !!!!!!

Agak2 korang aper kesan merah kat lengan Hero Kesayangan kami tue..????????????????

OMG...anak mama kena GEGET..angkara saper..?? biler kenanYer Nie..??? kat Maner ??? begitu byk persoalan yang bermain di kepala otak aku nie apabila aku ternampak kesan GEGET ni kat lengan aqil..

camni cerite dia..ptg tadi abis je keje terus aku g taska tuk pick-up my hero..laju giler ar jalan memandang ari mcm nak hujan je..gelap giler awan..coz arini aku tak drive ..papa aqil yang anto dan amik kami..sampai je taska terus aku g ke bilik aqil..nampak aqil dah jaga tp still landing kat tilam sambil main botol susu..nampak je aku terus aqil bangun..Memandangkan aqil tak bper sihat..batuk dan selsema aku dan hubby nak bwk aqil terus ke klinik..so aku bwk aqil ke toilet untuk tukar pampes ngan baju..time aku nak bukak baju ..mata aku terus tertuju ke arah kesan merah kat lengan aqil..KENAPA NI DIK..?? Kena geget ni..aku tanye cikgu as yang pada masa tue ada kat sebelah dok tengah siapkan bb..a`ah lar kak..kesan gegetan tue.. aduhai..saper lah yang buat nie.. Pada masa yang sama Cikgu mai kata..dia mesti keje budak `tut".. hmm..aku dah agak dah..takde saper lagi..melainkan suspek utama tue..dialah yang selalu wat onar kat bilik aqil selama nie...tp kenapa aqil yang kena geget..cian anak mama kan..mesti sakit ye...terus aku ckp ngan cikgu..ni kalau papa aqil tau sure dia marah giler nie..maunyer dia g serang makbapak budak tue...Time tue aku dok pkir gaya mana aku nak bgtau kat papa aqil nanti..

PersoalanNyer skrg nie..Time budak "tut" tue wat pe`el mana perginyer cikgu2 kat dlm bilik aqil ni..bukan aper wei..aku dipahamkan 3 mangsa yang kena geget arini sahaja so korang yang ada akal pkiran sure tertanya2 takan cikgu2 tak nampak aper yang budak2 nie buat..aduhai..aku nak ckp byk pun takleh..apa yang aku leh ckp..dan untuk sedapkan ati.." Adatlah ..bebudak "..Hmmm...

Notakaki : sebab2 mcm nielah kenapa aku sampai skrg dok ulang-alik g taska time rehat..tak kisah ar aku terpaksa berpanas jalan tengahari buta tuk tengok anak kesayangan. aku taknak anak aku dibiarkan jea..Aqil..mama promise next year kita tukar taska lain ye cayang...

12 comments:

  1. ye betul anum...kalau dah sehari 3 kali budak kena geget, mana cikgunyer.... wei, budak tue tak kena tukar bilik lagi ke...tukar ajelah taska anum...

    ReplyDelete
  2. siannye aqil....besar tu lebamnye....tak pe anum....make sure thn depan anta kat taska lain....nanti aqil pun dapat kawan baru kan....

    ReplyDelete
  3. Mamalyna ---> tadi pagi aku dah g report kat pihak pengurusan..(ini arahan hubby key..kena patuh) then aku dah bgtau kat cikgu2 tuk pantau anak aku dan juga anak2 orang lain..hope derang alert lepas nie.niat aku bukan nak komplen tp tuk kebaikan budak2 kat bilik aqil..

    lin_cute ----> alhamdullilah lebam aqil dah nampak ok..aku dok tuam ngan sapu minyak gamat..Yupp..Next year aku PASTIKAN aqil ke taska lain..That My PRomise.!!

    ReplyDelete
  4. teruk gak kesan nye tu...ish

    ReplyDelete
  5. hehehe, beselah num tu taska yang leh kita masuk sesuka hati kita yang kita tau cara pengurusan derang...so banyaklah kesilapan yang kita nampak...

    ce ko bayangkan taska yang kita tak pat masuk ,tak pat nak cit cating ngan ibu2...kita just drop by anak pepagi dan pick up anak pepetang...yang gini pun kekadang banyak gak perkara terlepas pandang...tapi kita tak nampak kan...ko paham tak maksud aku???

    tapi tulah kan, perkara gini memang aku pun marah..tapi takkan nak salahkan si ibu bapa budak tu???kena fikir secara positip, ibu bapa mana yang dok ajar anak2 menggigit, melepuk, menolak orang kan...tapi tulah...budak2 yang membesar ni, akal derang panjang...ada jek nak explore...hurmm...

    pepun harap aqil pandai2 jaga diri tau...kalu 'aqil' sorang lagi geget, geget dia balik...barulah fair...

    ReplyDelete
  6. ibu mana pun pasti terasa bila melihat kecederaan pada anak nya...bak kata pepatah, jangan kan nyamuk pun boleh jangan singgah kat badan anak tu..siap nyamuk tu !hehehe...

    ReplyDelete
  7. eh..eehh....ayat pun dah tunggang terbalik daaa...hahaha..

    ReplyDelete
  8. Asha---> skrg ni..lebam aqil dah ok.thanks for the care..

    ibu hni---> Bukan nak salahkan parents bdk yang mengeget tue.tp at list once biler cikgu dah kata anaknyer byk mengeget kengkawan..sebagai parents diaorg patut ada rasa bersalah or at list percaya apa yg anak derang dah buat..Mmg betul budak2 baya aqil ni rajin Explore..dan mcm2 perkara yang ada kalanyer kita rasa mcm tak patut derang wat..tp sebagai parents kita kena ajar anak kita..ckp elok2 yang apa yang dibuat itu adalah SALAH..budak2 skrg nie bijak dan cepat belajar..dan apa yang merisaukan aku..aqil akan terikut mengeget org.Itu yang merisaukan aku..

    ReplyDelete
  9. Mrs Ezani ---> hihi..agak pening jugak membaca ayat tue..tp sy paham.That right..ibu mana yang tak terasa biler anak diperlaku seperti itu..tp sy tak seperti sesetengah ibu yang terus menyerang tak usul peksa.Anyway..thanks coz sudi jenguk blog sy.rajin2 melawat yea..

    ReplyDelete
  10. Cian Aqil.. pasnie Anum kena ajar Aqil bersilat supaya dapat mempertahankan diri.. kalau kat negara omputih pengurusan taska tu mungkin dah kena saman.. sbb mengabaikan keselamatan anak orang..

    Ooo Haii.. ingat lagi tak.. akak sebelah bilik nie..?

    ReplyDelete
  11. kak ena..mestilah ai ingat kat u...nanti anum ajar aqil silat gayong ek..hihihi

    ReplyDelete
  12. Sian Aqil.. rasenye cam tau je sape punye angkara..Dhia ade terkena gak..

    ReplyDelete